dimarts, 9 de març del 2010

Fem matemàtiques comptant cavalls


Avui hem decidit comptar els cavalls (de joguina) que hem portat entre tots. Sabem que n'hi ha un munt, però... realment hi ha més cavalls que nens a l'aula? Anem a comprovar-ho!

Hem agafat tots els cavalls que tenim i hem pujat a la terrassa de l'escola. Amb guix, a terra hem dibuixat dos conjunts. En un, hi hem posat tots els cavalls i n'hem comptat 74 (número que hem escrit a l'etiqueta del conjunt). I a l'altre, s'hi han posat tots els nens i n'hem comptat 21 (ja que avui en falten 6). Sorpresa, hi ha moltíssims més cavalls que nens!  


...Però aquí no ha acabat tot, perquè hem arribat a l'aula i el Nani ens ha fet veure que ens havíen deixat 6 cavalls de peluix en un racó. I ell sol, ha sumat els que teníem ja comptats més els que faltaven.  

- Atenció, nens, en tenim 80!

I, no us penseu, eh? Perquè després de fer el recompte a la terrassa hem aprofitat per gaudir una estona del nostre imaginari joc simbòlic amb aquesta col·lecció de cavalls!

2 comentaris:

  1. Planetes!!
    Sóc la Mariona i us vull felicitar per la gran feina que esteu fent. Ja veig que esteu aprenent moltes o moltes i coses i que us ho esteu passant d'allò més bé!
    A veure si us vinc a veure ben aviat!
    Un petonet ben fort a tots i a totes i un altre per l'Esther!
    Fins molt aviat,
    Mariona

    ResponElimina
  2. Hola a tots
    Ens agrada molt aquest nou projecte.
    Es molt interessant veure que estudien cada dia.
    Al vespre el mirem tota la familia.

    un peto

    Alba,Anna,Marta i Alex

    ResponElimina

Benvingut al bloc de la classe dels Planetes!